Atentie mire ca s-a furat mireasa

furatul miresei,mireasa furata,pedepse mire,pedepse ginere

FURTUL MIRESEI

OBICEIURI LA NUNTA

Atentie mire, s-a furat mireasa !!!

Cu totii stim ca nunta, cel putin cea romaneasca, este incarcata de traditii, semnificatii, superstitii si nu in ultimul rand emotii. Mirii se fastacesc, se consuma un an intreg cu pregatirile ca totul sa iasa bine iar totul se consuma in mai putin de 24 de ore. Fuse, fuse si se duse…dar raman amintire pozele si filmarea.

Costume si rochii la moda pentru nunta

Odata acceptata cererea in casatorie, mirii trebuie sa se decida pentru o pereche de nasi care sa le devina sprijin si prieteni pe viata, sa aleaga o biserica unde sa se oficieze cununia religioasa, un local pe placul lor, o formatie care sa incante invitatii si sa nu ii lase sa se aseze pe scaun toata seara. Dupa ce se stabilesc aceste aspecte si multe altele pe care cu totii le stim, urmeaza cele mai grele decizii pentru acest eveniment: verighetele, buchetul miresei si rochia de mireasa.

Ram-pam-pam-pam nunta a inceput cu valsul mirilor in semn de multumire invitatilor pentru prezenta, fum, artificii, lumea danseaza, o nebunie…

Cand nunta e in toi,  se observa disparitia miresei din cadru si se anunta la microfon: „S-A FURAT MIREASA !!!”

Mirele, rosu ca racul, se fastaceste si e nervos ca i-au rapit-o de sub ochi desi a pazit-o …zice el.

Este agitat nu ca i s-a furat mireasa ci ca trebuie sa o rascumpere si nu stie cu ce idei vor veni „furaciosii”.

Dupa ce a fost furata mireasa, unul dintre reprezentantii celor care au comis fapta ia legatura cu mirele pentru rascumparare, prin telefon sau la fata locului, dupa ce s-au destrabalt un pic prin vreun club.

Mirele si reprezentantul hotilor miresei negociaza. Se plateste in bautura, bani sau pedepse pentru mire si/sau nas.

Ideea furatului miresei vine din convingerea ca mirele nu ar trebui sa-si piarda mireasa din ochi toata seara. Momentul este unul amuzant si asteptat de toti invitatii, mai ales de mireasa deoarece poate reprezenta singurul moment relaxant si odihnitor din cele 24 de ore de stres.

Costume si rochii la moda pentru nunta

In unele zone ale tarii, se obisnuieste ca daca mireasa a fost furata pana in orele 24, datoria sa o plateasca nasul, iar daca s-a intamplat dupa miezul noptii, mirele este cel care va plati.

Uneori, spre amuzamentul invitatilor, mirele este obligat sa indeplineasca anumite sarcini pentru a-si primi mireasa inapoi.

Mireasa priveste si ea tot acest scenariu cu amuzament, confirmandu-i-se cat de valoroasa este pentru proaspatul ei sot.

In timpurile mai vechi traditia furatului miresei se desfasura diferit.

Mireasa era inconjurata de domnisoarele ei de onoare, toate imbracate in alb, iar mirele era pus in situatia de a-si recunoaste aleasa dintre toate acele tinere femei care semanau.

O alta origine ar veni din perioada in care barbatii din alte clanuri dusmane furau mireasa  pentru a face rau tanarului sot.

Morala oficiala ar putea fi ca mirele trebuie sa-si respecte si sa-si pazeasca iubita pentru a nu ramane singur in noaptea nuntii sau, mai rau, in fata altarului.

Exista si nunti la care mireasa nu se lasa furata cu nici un chip sau mirele nu gusta gluma asa ca daca sunteti apropiati de mire sau mireasa e mai bine sa intrebati daca sunt de acord.

Vreau sa va prezin cateva idei de pedepse pentru rascumpararea miresei, pe care eu le voi pune in aplicare maine seara cand voi fura mireasa impreuna cu trupa de „furaciosi”.

Costume si rochii la moda pentru nunta

Le postez deoarece stiu cata treaba au mirii astazi si nu vor avea timp sa se uite pe ultimele articole afisate pe Cibosteca.

  • Sa enumere mirele cel putin 3 motive intemeiate pentru care sa o aducem inapoi;
  • Sa o strige tare la microfon, ca la „IARTA-MA” deoarece nu a pazit-o bine si i-a fost suflata de sub nas;
  • Mireasa va fi adusa de 2 baieti, pe brate, epuizata de zbantuit ( noi o sa ii zicem mirelui ca este epuizata din cauza fricii de „furaciosi”) iar mirele o va saruta sa isi revina;
  • Hotii nu cer nimic material in mod special, deoarece ideea lor este de a-l chinui, nu sa scape asa usor cu niste sticle de bautura, si primesc ceea ce considera mirele ca poate si vrea sa le ofere pentru gestul ca i-au adus-o totusi inapoi teafara
  • Ginerica, impreuna cu nasul isi vor invita sotiile la dans si vor tine cate o floare in dinti pe parcursul dansului. Vor fi chemati si invitatii pe ring la vals.

 

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *