Aloe Vera planta care face minuni

Cred ca toata lumea a auzit de beneficiile pe care aloe vera le aduce.

Medicii inca sunt sceptici la tratamentele cu aloe vera, dar sa nu uitam ca aloe vera este o planta folosita de foarte multa vreme in diferite tratamente.

Cu toate ca nimeni nu vrea sa vorbeasca despre efectele acestei plante numite aloe vera desi aceasta se regaseste in foarte multe sampoane sau tratamente cosmetice.

Majoritatea botanistilor au ajuns la un acord comun in ceea ce priveste originea plantei aloe vera, si anume climatul cald si secetos al Africii. Totusi, datorita faptului ca planta se poate adapta foarte usor, si pentru ca oamenii au fost atat de dornici sa o ia cu ei in calatoriile lor, in zilele noastre poate fi gasita in multe locuri cu clima calda.

Desi aloe vera este o planta tropicala, radacina ei poate supravietui si la temperaturi de inghet, atata timp cat radacina nu se distruge. Frunzele se pot distruge iar substantele nutritive se pot pierde la temperaturi in jur de 4-5 grade C. Dimpotriva, planta se dezvolta foarte bine la temperaturi de 40 grade C. Poate supravietui chiar la temperaturi mai mari si, chiar poate depasi perioade de seceta severa. Insa poate supravietui si in jungla umeda, atata timp cat radacina nu sta in apa sau umezeala.

Aloe vera contine 6 agenti antiseptici care distrug sau tin sub control bacterii, ciuperci si virusi, iar continutul de lupeol si acid salicilic explica de ce planta este un bun tranchilizant.

Planta minune numita aloe vera contine cel putin trei acizi grasi antiinflamatori a caror prezenta explica eficienta ridicata in tratarea arsurilor, taieturilor, juliturilor, reactiilor alergice, artritei reumatoide, ulcerului si a indigestiilor. De asemenea B-sisterolul ajuta la scaderea nivelului colesterolului “nociv”.

Aloe vera a fost cunoscuta inca din antichitate pentru virtutile ei terapeutice. Vechii egipteni o foloseau pentru intretinerea frumusetii. Chinezii o numeau “medicamentul armoniei”.

Rusii ii spun “elixirul longevitatii”. Alexandru Macedon a incercat sa cucereasca un teritoriu tocmai pentru ca era cultivat cu aloe, din care bastinasii faceau un suc cu proprietati tamaduitoare.

Aloe vulgaris, Aloe vera, Aloe socotrina sau Aloe arborescens a fost cunoscuta inca din antichitate pentru virtutile ei terapeutice cu totul speciale.

Vechii egipteni foloseau aloe pentru intretinerea frumusetii. Chinezii o numeau „medicamentul armoniei“, iar amerindienii “vindecatorul tacut”.

Medicul grec Dioscoride si enciclopedistul latin Plinius cel Batrin pretuiau foarte mult proprietatile terapeutice ale acestei plante. In acele vremuri, in Europa, sucul de aloe costa foarte mult.

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *