Afla totul despre sifilis

sifilis

SIFILIS

Foarte multe persoane spun ca stiu ce este sifilisul, dar observi un zambet si o privire in gol atunci cand deschizi subiectul.

Multi tineri nu cunosc ce inseamna sifilisul, ce poate provoca sifilisul si mai ales cum sa previna sifilisul.

Sifilisul este o boala venerica, infectioasa si contagioasa, una dintre cele mai raspandite boli cu transmitere sexuala si nu numai.

Este bine de stiut faptul ca sifilisul nu se ia in urma contactului cu scaunelor de toaleta, haine, cazi de baie, pahare sau vesela sau manerul usii.

Fara un tratament adecvat cauzeaza leziuni cerebrale, distruge vederea si oasele, necrozeaza tesutul cutanat si, in final, duce la deces.

Despre originile sifilisului se cunoaste doar faptul ca acesta a fost adus de Christopher Columb in prima sa misiune de explorare.

Sifilisul se poate contacta prin contact sexual neprotejat, pe cale sangvina prin folosirea de transfuzii sau folosirea de instrumente contaminate, pe cale transplacentara in timpul sarcinii de la mama la fat, prin sarut in cazul in care persoana infectata are o leziune la nivelul gurii sau atingerea unor obiecte contaminate cum ar fi instrumentele de la frizerie, instrumente medicale care nu au fost sterilizate, etc.


Slim&Fit.ro

Bacteria patrunde in organism, de obicei prin membranele mucoase, cel mai frecvent prin cele din jurul organelor genitale si cailor urinare.

Foarte rare au fost cazurile in care sifilisul a patruns prin rani sau crapaturi.

Persoanele cele mai expuse la aceasta boala sunt cele care au contacte sexuale neprotejate si cele care au mai multe contacte sexuale neprotejate cu persoane infectate sau cu diversi parteneri.

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *