Acvarii de apa dulce pentru toata lumea

Doriti sa aveti un acvariu precum in vis ?
Doriti ca in societatea dumneavoastra sa aveti numai acvarii precum in vis ?
Nu va place ce ati gasit pana acum intr-un petshop ?

Apelati cu incredere la ce mai mari specialisti in domeniu.

Pentru comenzi acvarii, pestisori si echipamente: www.bufete.ro

Acvariile de apa dulce sunt cele mai raspindite la noi in tara si in general in Europa.

Veti gasi produse si vietati in aproape orice petshop din marile orase, iar preturile comparativ cu acvaristica marina sunt destul de accesibile.

Exista insa performanta si in acvaristica de apa dulce care nu este deloc ieftina. Alt motiv pentru care sunt foarte raspandite aceste acvarii este faptul ca varietatea de vietati este foarte mare. Se pot creea foarte multe tipuri de biotopuri speciale pentru anumite specii si familii de pesti.

Regula de baza este: cu cat un acvariu este mai mare cu atat este mai usor de intretinut. Noi completam: un acvariu de apa dulce nu este mai usor de intretinut decat unul cu apa sarata, doar ca nu implica costuri la fel de ridicate.

Noi va punem la dispozitie o clasificare a acvariilor cu avantaje si dezavantaje:

ACVARII PENTRU CICLIDE

Ca si trasatura generala, sunt cel mai usor de intretinut, iar pestii sunt foarte rezistenti. Ciclidele, fie ele africane sau americane, sunt pesti rapitori, proveniti din Africa – lacurile Tanganika si Malawi iar din America in special bazinul Amazonului. Trebuie stiut ca acesti pesti sunt agresivi, si nu se inteleg decat cu specia si familia lor, ei neputand sta in acelasi bazin cu alti pesti ornamentali. Acvariile sunt spectaculoase, daca cine il face stie sa combine varietati de roci, de la lava vulcanica la pietre calcaroase. Firma noastra aduce special astfel de pietre din Asia, Africa si alte locatii. Astfel spectacolul este total. Puteti vedea un filmulet cu un astfel de acvariu AICI.

AVANTAJE: usor de intretinut, pestii foarte viu colorati si foarte energici.

DEZAVANTAJE: cresc mari, in special cei americani, deci le trebuie bazin mare iar aceste tipuri de biotop nu sunt compatibile cu plante.

ACVARII STANDARD

Sunt cele mai raspandite indiferent de forma. Sunt caracterizate prin varietatile de pesti care se pot combina in aceste bazine, cei mai des intalniti fiind viviparii, carasii, discusii. Decorurile sunt foarte variate, incluzand lemne si radacini, pietre de rau, si diferite nuante de substrat. Spre deosebire de acvariile de mai sus, aici se folosesc plante naturale. E bine de stiut ca nu trebuiesc folosite plante pretentioase, intrucat linia de fertilizare va fi slaba. De regula se folosesc plante comune, rezistente, cum al fi vallisneria, anubias, cryptocoryne… Desi se pot combina foarte multe specii de pesti, exista si aici cateva reguli.

AVANTAJE: Acvariile sunt frumoase, relativ usor de intretinut, pesti multi si colorati

DEZAVANTAJE: O productie ridicata de alge, o mortalitate  crescuta la pesti

ACVARII PLANTATE

Pentru noi, de departe cele mai frumoase acvarii. Insa ceea ce vedeti in ele nu se obtine usor si cu costuri mici. In aceste tipuri de acvarii ne indreptam atentia mult mai mult pe flora, pestisorii trecand pe locul doi. Este recomandat sa folosesti foarte putin pesti in functie de marime, 2 perechi de discusi sau de scalari, sau folosesti un banc de pesti cum ar fi neonii. Este foarte importanta linia de fertilizare si aditia de CO2 controlata. Este drept ca investitia principala va fi mai ridicata iar cheltuielile lunare cu 20-30 de lei mai ridicate. Insa nu este o avere pentru o asemenea frumusete. Ca si acvarist nu poti face asa ceva singur, fara ani buni de experienta. Firma noastra ofera abonamente speciale pentru astfel de acvarii cu vizite saptamanale.

AVANTAJE: o bijuterie ca te relaxeaza, care uimeste pe oricine, de departe cele mai frumoase acvarii de apa dulce.

DEZAVANTAJE: se intretine greu, costuri ridicate, iar ca sa ajungi la spectacolul din poza dureaza ceva timp pana se dezvolta ecosistemul.

 

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *