Un vin fiert ca tratament impotriva racelii

Toata lumea cred ca stie despre faptul ca daca bei un pahar de vin acesta are efecte benefice asupra organismului si ca o ceasca de vin fiert la culcare constituie un mijloc de lupta impotriva racelii.

Din pacate din ce in ce mai putini stiu cum sa prepare un vin fiert.

In 2010 mi-am petrecut revelionul in Bulgaria in statiunea Obzor si am constatat ca acolo aceasta metoda simpla de combatere a racelii nu este cunoscuta, desi tot datorita frigului din camere am racit.

Sa lasam aceste mici incidente si sa ne concentram asupra vinului fiert.

Am rugat la restaurant sa-mi prepare un vin fiert cu scortisoara si cuisoare si m-am trezit cu o ceasca de vin fiert cu piper macinat.

Nu vreti sa stiti ce gust a avut.

De preferat este vin rosu de butuc realizat din via bunicilor.

Daca nu se poate gasi asa ceva va recomand sa folositi un vin de marca, iar daca va da buzunarul chiar unul medaliat.

Pentru ca nimeni sa nu ramana surprins cand i se cere un vin fiert cu scortisoara va prezentam modul de preparare:

Ingrediente: 150 g zahar, 5 g scortisoară, 5 g cuisoare pentru 1 litru de vin rosu.

Mod de preparare: intr-o cratita curata, in care nu se gateste, se pun zaharul, scortisoara si cuisoarele, peste acestea se toarna vinul si se amesteca. Se pune cratiţa pe foc, acoperita cu un capac si se tine numai pana cand da in clocot pentru ca bautura sa nu-si piarda din aroma. Se strecoara si se serveste in cani.

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *