Tratamente naturiste: Sindromul de intestin iritabil

intestin,iritat,dureri de burtaAti fost diagnosticat cu SINDROMUL DE INTESTIN IRITABIL?

Ce este acesta, cum a aparut si ce trebuie sa faceti?

Sindromul de intestin iritabil sau „colita” este o afectiune cronica manifestata prin neplaceri abdominale: DIAREE, CONSTIPATIE, DURERE, BALONARI.

Colita este frecvent intalnita. Circa 2 din 5 oameni sufera de aceasta actiune. Cel mai probabil ca in trecutul dumneavoastra a existat o problema alimentara sau o enterocolita acuta. Intestinul ramane sensibil, astfel la cea mai mica „amintire” a acelui moment neplacut se produce o reactie exagerata, necontrolata.

Trebuie sa va schimbati obiceiurile alimentare, sa discutati  cu medicul si sa luati numai medicamentele recomandate de medicum dumneavoastra.

Recomandari:

  • Mancati la ore regulate
  • Luati masa stand pe scaun, intr-o atmosfera calma si mestecati bine
  • Beti apa plata
  • Gatiti alimentele in vapori, la cuptor sau la gratar
  • Faceti exercitii fizice
  • Evitati mesele copioase si mancaruri cu digestie dificila
  • Evitati prajelile, mancarurile picante, afumaturile
  • Evitati stresul si oboseala.

Daca problema dumneavoastra este CONSTIPATIA:

  • Consumati suc de fructe proaspete pe stomacul gol,
  • Cereale la mic dejun,
  • Legume verzi crude sau gatite (fasole verde, spanac, dovlecei, salata),
  • Paine integrala, paine cu tarate.
  • EVITATI: orez, porumb, maioneza, omleta, oua tari, carne afumata, conserve, varza, gogsari, fasole boabe, mazare.

Daca problema dumneavostra este DIAREEA:

  • Consumati orez, porumb, griș, carne slaba de vitel, pasare, jambon, peste proaspat,
  • Oua fierte tari, bulion de legume, branzeturi uscate, paine prajita.
  • EVITATI: cereale, legume verzi, crude sau gatite, fructe, cartofi, lactate, paine, produse de patiserie, biscuiti.

Daca problema dumneavoastra este DUREREA/BALOAREA:

  • Consumati carne de vita la gratar, peste slab, legume usor gatite (rosii, ardei gras, salata, andive, dovlecei), cojite, orez, cartofi piure, oua gatte fara grasime, branzeturi slabe, fructe decojite, biscuti, paine prajita.
  • EVITATI: organe, vanat, legume crude sau gatite (varza, ridichi, castraveti, telina, conopida, ardei iute, brocoli), branzeturi grase, fermentate, vechi, fructe (pepene, banane, prune), fructe uscate (stafide, nuci, alune), sufleuri, inghetata, produse de patiserie, bauturi acidulate.

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *