Tratamente naturiste: Intoxicatiile si plante folosite in tratamente

tratamente naturiste,tratament naturist,plante medicinaleTRATAMENTE NATURISTE

TRATAMENTE NATURISTE INTOXICATII

INTOXICATIILE

Intoxicatiile reprezinta imbolnavirea organismului ca rezultat al ingurcitarii sau acumularii a unor medicamente sau a unor substante toxice in cantitati mari. In timpul tratarii unei intoxicatii, pe langa tratamentul prescris de medic, este bine ca organismul sa fie hidratat cu lichide care detoxifica organismul.

Este bine sa evitati ouale, icrele, salatele cu maioneza, mezelurile de tot felul, carnea proaspata, prajiturile cu creme.

Plantele ce pot fi folosite sunt: anghinarea, brusturele, catina alba, cicoarea, coada soricelului, fasolea, ienuparul, izma, papadia, pirul, porumbarul, sunatoarea, trifoiul rosu, urzica.

Infuzia din pir se prepara turnand o cana de apa clocotita peste una-doua lingurite de planta uscata si maruntita. Se acopera vasul si se lasa la infuzat timp de 10-15 minute, dupa care se strecoara si se bea cald, cate trei-patru cani pe zi, in caz de afectiuni respiratorii, intoxicatii, obezitate, dischinezie biliara, guta si reumatism.

Brusturele se administreaza sub forma de infuzie, tinctiura sau unguent.
Din radacina, frunzele si florile de cicoare se prepara un decoct: 2 linguri planta uscata la o cana de apa, se fierb timp de 5 minute si se bea inainte de mesele principale.

Mesteacan – se prepara o infuzie din frunze la care se adauga un praf de bicarbonat la o cana de ceai. Se beau trei cani de cei pe zi.

Menta – este o planta din care se face un cei foarte bun in astfel de afectiuni. Si ceaiul facut din amestec menta – sunatoare este foarte eficient in intoxicatiile alimentare.

Sunatoarea – infuzie dintr-o lingurita de planta uscata, maruntita peste care se toarna o cana cu apa clocotita. Dupa 15-20 de minute se strecoara si se beau 2-3 cani pe zi.

Osul iepurelui – se face decoct din 4 linguri de radacina maruntita la 1 litru de apa rece. Se fierbe 30 de minute si se bea fractionat in decursul unei zile.

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *