Reteta zilei: Piept de pui cu lamaie

Doriti sa gatiti ceva si nu aveti idee ce sa gatiti ? Iata ce zicem noi.

Un preparat simplu, exotic, pentru amatorii gustului dulce-acrisor.

Ingrediente:

  • Piept de pui – 300g
  • Ceapa – o bucata
  • Usturoi – 6 catei
  • Ulei – 20ml
  • Razatura de la o coaja de lamaie
  • Sucul de la o lamaie
  • Patrunjel

Zdrobiti marunt cateii de usturoi si aruncatii in uleiul incins pentru a-l aroma. Cand acestia capata o culoare maronie inchisa, trebuie indepartati. Puneti in tigaie ceapa taiata marunt si pieptul de pui taiat bucatele si lasati-le sa se caleasca impreuna 5- 10 minute. Cand pieptul este aproape gata, adaugati o parte din razatura de lamaie (aproximativ jumatate) si sucul de la o lamaie. Lasati sa fiarba un minut pana sosul se ingroasa. Asezonati cu sare, piper si busuioc uscat dupa gust.

Dupa ce ati asezat preparatul in farfurie, presarati patrunjel proaspat si restul de razatura de lamaie. Se poate servi  cu paine prajita pentru a savura sosul delicios.

Pofta buna !

Reteta preluata de pe bufete.ro

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *