Reteta gogosi ca la mama acasa

Ingrediente

  • 735 g faina
  • 25 g drojdie
  • 130 ml lapte
  • 30 ml ulei
  • 15 ml rom
  • 2 oua
  • 50 g zahar
  • 100 g zahar pudra
  • O lamaie (coaja rasa)

 

Mod de preparare

Din jumatate de cantitate de lapte si de faina impreuna cu drojdia se face maiaua, care se acopera cu faina si se lasa sa dospeasca. Intr-un vas se amesteca resul de lapte, ouale, zaharul, romul, sarea, coaja de lamaie si uleiul si se incalzesc pe foc. Aceasta compozitie se amesteca cu maiaua. Apoi se framanta pana se incorporeaza toata faina. Se lasa sa creasca intr-un loc cald. Dupa aceea, aluatul se intinde in foaie (grosime 1 cm) pe planseta cu ajutorul vergelei si se taie cu o forma rotunda rondelele se lasa sa creasca, apoi se prajesc in ulei incins, pe ambele parti.

Dupa ce s-au prajit si s-au racit, gogosile se pudreaza cu zahar.

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *