Reteta ciocolata de casa buna si gustoasa

ciocolata de casa

RETETA CIOCOLATA DE CASA

CIOCOLATA DE CASA

Ingrediente:
-150 ml apa
-400 gr zahar
-100 gr unt topit si racit
-250 gr lapte praf (neindulcit)
-50 gr cacao
-1 esenta vanilei (sau 1 esenta rom)
-alune de padure (sau alune, nuci putin prajite, migdale, stafide etc).

Mod de preparare:
Laptele praf il amestecam cu cacao si, eventual, il puteti cerne ca sa fie mai fin.
Punem apa la fiert cu zaharul.
Amestecam pana se dizolva zaharul. Cand incepe sa fiarba, siropul va face o spuma alba. Din acest moment, in functie de cat fierbeti siropul, asa va iesi ciocolata. Daca o vreti mai moale, faceti un sirop subtirel.

Daca vreti o ciocolata faramicioasa, faceti un sirop gros.
Cand siropul e gata, stingem focul si adaugam laptele praf in cateva transe, pana se omogenizeaza bine. Adaugam untul si esenta si amestecam bine. Punem repede compozitia intr-o tava unsa cu unt si o nivelam cu dosul unei linguri pe care o inmuiem frecvent in apa rece, apoi presaram deasupra alunele. Sa le apasati sa intre bine in ciocolata. Dupa ce s-a racit, puneti-o la frigider pana se intareste. Daca ati facut siropul subtire, va trebui sa o lasati peste noapte sa se intareasca, daca ati facut siropul gros, va dura doar 2-3 ore pana sa o puteti taia.

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *