Proprietatile alimentelor minune

proprietatile,plantele,ceaiul,usturoiulProprietatile alimentelor minune

Usturoiul

Originar din Asia, usturoiul contine compusi precum aliina ce se transforma in alicina care da mirosul caracteristic atunci cand zdrobim un catel de usturoi. Exista peste 300 de tipuri de usturoi.
Usturoiul reduce riscul de cancer al aparatului digestiv. Sun cunoscute si proprietatile lui de tonifiere, efect antibacterian, antiseptic si reduce nivelul colesterolului din sange.
Usturoiul este bogat in proteine, fibrem calciu, fier si sulf, seleniu, zinc, vitaminele B1, B6 si C.

Patrunjelul poate masca mirosul de usturoi, motiv pentru care se gaseste in multe retete ce abunda in usturoi.
Puteti inlatura insectele din gradina prin pulverizarea mujdeiului de usturoi pe frunzele plantelor.

Proprietatile alimentelor minune

Ceaiul

Ceaiul este o bautura obtinuta prin infuzarea frunzelor uscate ale plantei Camellia sinensis. In functie de gradul de oxidare a frunzelor, cele patru tipuri principale de ceai sunt: ceaiul alb, ceaiul verde, ceaiul oolong și ceaiul negru.
Ceaiul a fost folosit pentru prima data de chinezii din provincia Yunnan, care l-au pregatit atat pentru bauturi cat și pentru mancaruri.

Ceaiul alb

Mugurii si frunzele foarte tinere, acoperite cu puf alb, trec prin doua etape: tratarea termica pentru oprirea fermentarii și deshidratarea. Frunzele nu sunt lasate sa se vestejeasca, nu sunt rulate și nici lasate la oxidat, pastrandu-se cat mai multe dintre caracteristicile initiale. Pentru ca este produs in cantitati mici, pretul sau este mare.

Ceaiul verde

Frunzele sunt culese, lasate la veștejit, apoi sunt tratate uscat (in tigai, dupa metoda chinezeasca) sau la abur fierbinte la maxim 2 zile dupa cules pentru impiedicarea oxidarii. Frunzele pot fi modelate in forma de perle, de spirale sau lasat in stare libera.

Ceaiul oolong

Dupa ce frunzele sunt culese, lasate la stafidit si rulate, timp de 2-3 zile, sunt intinse pentru oxidare. Ceaiul oolong, este un tip intermediar intre ceaiul verde si cel negru, apropiindu-se ca proprietati mai mult de unul sau de celalalt in functie de perioada cat a stat la oxidat.

Ceaiul negru

Frunzele sunt lasate sa se oxideze complet, procesul durand intre 2 saptamanani si o luna, dupa ce au fost parcurse etapele de vestejire si rulare. Apoi, intervine procesul de stopare a oxidarii, de eliminare a umezelii si sortarea frunzelor in functie de gradul de faramitare.

Consumul regulat de ceai permite reducerea cu 60% a riscurilor de boli cardiovasculare si de infarct. Ceaiul este si prietenul siluetei, prin proprietatile lui diuretice.
Deoarece contine flour, ceaiul este recomandat in prevenirea aparitiei cariilor dentare.

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *