Gingivita, Glosita si Guturaiul

dinti albiGINGIVITA

GLOSITA

GUTURAIUL

TRATAMENT NATURIST GINGIVITA

TRATAMENT NATURIST GUTURAI

GINGIVITA,  inflamatie a gingiei, poate fi de natura iritativa, toxica sau infectioasa.

Plantele medicinale ce pot fi folosite sunt afinul, cimbrisorul, cerentelul, coada calului, levantica, macul, musetelul, nalba mare, rozmarinul, tataneasa, trandafirul, vioreaua, turita mare, stejarul.

Uz extern:

Afinul – infuzie din 2 lingurite de afine uscate, zdrobite, peste care se toarna o cana cu apa clocotita. Se lasa acoperita 20-30 minute, dupa care se strecoara. Se face gargara de mai multe ori pe zi.

Cimbrisorul – decoct din 1-2 linguri pulbere planta, la o cana cu apa. Se fierbe 5-10 minute, se strecoara si se fac spalaturi bucale.

Cerentelul – decoct din 2 lingurite de radacini maruntite, la o cana cu apa. Se tine in gura caldut dar se poate folosi  si pentru tamponarea cu vata a zonelor afectate.

Coada calului – decoct din 2 lingurite de planta maruntita la o cana cu apa. Se face gargara de mai multe ori pe zi.

Musetelul – infuzie din 3 linguri de flori, la o cana cu apa cu care se clateste gura si care si tine calduta in gura timp de 5 minute la fiecare jumatate de ora.

Trandafirul – infuzie din 3-4 linguri cu petale peste care se toarna o cana cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15-20 minute, se strecoara si se face gargara de 3 ori pe zi.

Turita mare – infuzie din 2 linguri cu planta maruntita la o cana cu apa. Se fierbe 5-10 minute si apoi se strecora. Se face gargara de 3 ori pe zi.

 

GLOSITA, inflamatia acuta sau cronica, superficiala sau profunda a limbii, poate fi tratata cu: jales, sulfina, trandafir de dulceata.

Uz intern:

Sulfina – infuzie dintr-o lingurita cu flori la o cana cu apa clocotita. Se lasa 15-20 de minute, se strecoara si se beu doua cani pe zi. Se fac si gargare zilnice.

Uz extern:

Jalesul – infuzie din 5 grame de frunze la 100 ml de apa clocotita si se fac gargare de mai multe ori pe zi.

Trandafirul de dulceata – infuzie din doua lingurite de petale, la 200 ml de apa si se face gargara de mai multe ori pe zi.

 

GUTURAIUL este o inflamatie acuta a mucoasei nazale iar plantele medicinale ce pot fi folosite sunt busuiocul, cimbrisorul, cimbrul, macesul, salcia, socul, teiul.

Uz extern:

Busuiocul – infuzie dintr-o lingurita de pulbere frunze la o cana cu apa clocotita. Se lasa acoperita 10-15 minute, se strecoara si se beau 3 cani pe zi.

Cimbrisorul si/sau cimbrul – infuzie dintr-o lingurita de pulbere planta la o cana cu apa clocotita. Se lasa 10-15 minute, se strecoara si se consuma cate 2 cani pe zi.

Macesul – infuzie dintr-o lingurita de fructe la o cana cu apa. Se consuma 2-3 cani pe zi.

Socul – infuzie din 1-2 lingurite cu flori uscate peste care se toarna o cana cu aa clocotita. Se lasa 15 minute, se strecoara si se beau 3-4 cani pe zi.

Salcia – decoct din 2 linguri de scoarta maruntita, la o cana cu apa clocotita. Se iau 3 linguri pe zi.

Teiul – infuzie din 1-2 lingurite cu flori peste care se toarna o cana cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15 minute si se strecoara. Se consuma 2-3 cani pe zi.

Aici veti gasi informatii despre tratamente naturiste impotriva gingivitei, tratamente naturiste impotriva guturaiului si a glositei

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *