Descoperiri stiintifice – Apa are memorie

Ce este apa ?

Cu totii stim ca apa este un element necesar supravietuirii. Apa reprezinta mai mult de 70% din suprafata pamantului si este cea mai raspandita substanta, formand unul dintre invelisurile sale, numit hidrosfera. Se gaseste in toate cele 3 stari de agregare: lichid, solid si gazos.

De ce apa este singura substanta care se gaseste in toate starile de agregare? De ce apa are cea mai mare tensiune superficiala dintre toate lichidele? De ce apa este cel mai puternic solvent de pe Pamant? Cum poate sa se ridice apa prin trunchiurile unor copaci gigantici, sfidand legea gravitatiei si opunandu-se la zeci de atmosfere? Acestea sunt intrebari la care nici stiinta moderna nu a gasit raspunsuri.

Datorita acestor intrebari, cercetatorii au inceput sa studieze mai indeaproape apa. Experimentele realizate in diferite tari din intreaga lume au aratat ca apa receptioneaza si inregistreaza orice influenta exterioara, amintindu-si tot ceea ce se petrece in spatiul care o inconjoara. Apa are MEMORIE.

Vechea teorie sustinea importanta compozitiei chimice a apei. Dar cercetatorii au descoperit ca, pe masura ce inregistreaza o informatie, apa dobandeste noi proprietati. Cu toate acestea, compozitia chimica, ramane neschimbata. In concluzie, structura apei este mai importanta decat compozitia chimica.

Structura apei este data de modul cum sunt organizate moleculele. Acestea se unesc in grupuri, formand clusterii. Oamenii de stiinta au inaintat ideea ca acesti clusteri functioneaza ca celulele de memorie de un anumit tip, in care apa inregistreaza interactiunea ei cu mediul inconjurator, exact ca pe o banda magnetica.

Cercetatorii au realizat multe experimente vis-a-vis de efectul pe care il au anumiti factori asupra apei: campuri magnetice, campuri electrice, diverse obiecte, precum si prezenta omului si emotiile acestuia si a reiesit foarte clar ca emotiile negative si cele pozitive sunt cele mai puternice elemente de influenta.Dr. Emoto a realizat un experiment foarte interesant. A pus in 3 recipiente orez si apa, cantitati egale in fiecare recipient. Apoi, timp de trei luni, i-a spus primului „Multumesc!”, celui de-al doilea „Esti un idiot!”, iar celui de-al treilea nu i-a spus nimic. Rezultatele acestui experiment au fost: in primul recipient, orezul a inceput sa fermenteze, emanand o aroma puternica si placuta. Orezul din cel de-al doilea recipient a devenit negru, iar in cel de-al treilea, orezul a inceput sa putrezeasca.

Profesorul Korotkov a facut si el un experiment. In prima faza, a rugat un grup de oameni sa proiecteze asupra unui vas cu apa emotii pozitive, cum ar fi: iubire, tandrete si grija. In a doua faza, i-a rugat sa proiecteze emotii negative, precum: frica, agresiune si ura. Dupa masuratorile de rigoare, el a realizat ca, iubirea mareste nivelurile energetice ale apei si o stabilizeaza, iar efectele negative ii micsoreaza energia si realizeaza schimbari radicale in apa.

Este ceva ce pare ireal, dar vizionand documentarul de mai sus, o sa incepeti sa va puneti semne de intrebare.

Articole recente:

Articole similare:

1 comment for “Descoperiri stiintifice – Apa are memorie

  1. Elena
    12/02/2013 at 12:48

    O mare prostie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *