Cum se face crema de zahar ars

Doriti ceva dulce facut ca la mama acasa ?

Nimic mai simplu.

Solutia este sa faceti o crema de zahar ars.

Nu trebie sa fii un bucatar iscusit ca sa reusesti sa faci o crema de zahar ars. Cu siguranta iti va iesi mult mai buna decat una facuta la un restaurant sau la o cofetarie.

 

Pentru a face o crema de zahar ars va trebuie urmatoarele:

  • 1 litru de lapte;
  • 8 oua;
  • 200 grame de zahar;
  • o esenta de rom;
  • 150 de grame de zahar pentru tapetat

Mod de preparare crema de zahar ars

  • Se pun 150 g de zahar intr-o cratita smaltuita, pe foc ;
  • Se amesteca cu o lingura de lemn pana se caramelizeaza;
  • Se inclina cratita dintr-o parte in alta si circular pentru a se unge cu zaharul caramelizat marginile.
  • Se pun Ouale cu esenta de rom si un pic de hahar vanilat intr-un vas si se amesteca pana se obtine un continut omogen. Se subtiaza cu laptele adaugat treptat;
  • Compozitia se adauga peste zaharul cramelizat si se da la cuptorul bine incins timp de aprox 30 min.

Focul nu trebuie sa fie puternic.

Dupa ce este gata, se scoate pe un platou si se lasa la racit.

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *