Cum sa iti dresezi hamsterul

hamster,hamsters,hamster dresat,dresaj hamsteriCUM SA DRESEZI UN HAMSTER

CUM SA ITI DRESEZI HAMSTERUL

DRESAJ HAMSTER

Daca deja aveti un hamster poate ca va doriti sa il dresati. Acest lucru este posibil. Un hamster poate fi dresat.

Poate ca multi rad cand aud despre un hamster dresat, dar hamsterul este un animalut foarte sociabil si daca aveti rabdare si acordati o atentie speciala hamsterului, acesta poate fi dresat cu usurinta chiar de catre dumneavoastra.

Ceea ce trebuie sa stiti (si probabil stiti deja) este faptul ca un hamster prefera gustul semintelor de floarea soarelui.

Inca un atu este faptul ca hamsterul este foarte sociabil si de indata ce va capata incredere in dumneavoastra isi va dori sa faca fel de fel de giumbuslucuri pentru a obtine atat de mult doritele seminte de floarea soarelui, dar si pentru a va face pe plac.

De indata ce incepe dresajul, hamsterul va asocia destul de repede rasplata cu seminte de floarea soarelui pentru diverse actiuni. Pentru el devine o joaca din care castiga atentia stapanului, dar si semintele.

Pentru a incepe dresajul hamsterului trebuie sa stiti ca acesta este mai activ seara si nu incercati sa il scoateti cand este somnoros. Atunci cand hamsterul este somnoros poate deveni agresiv si isi poate pierde increderea in stapan.

Care sunt pasii sa dresezi un hamster ?

Ca sa iti dresezi hamsterul nu ai de parcurs decat doi pasi si anume

  1. Imblanzirea hamsterului;
  2. Dresajul hamsterului.

Pasul 1: Imblanzirea hamsterului

Pentru a reusi sa dresezi un hamster in prmul rand acesta va trebui sa fie imblanzit.

Iti dai seama ca hamsterul tau s-a imblanzit atunci cand ii intinzi palma si acesta sa urca fara frica in palma ta.

Pentru a reusi sa-l imblanziti cat mai repede primele 2-3 zile este bine doar sa-l hraniti si sa nu incercati sa-l scoateti din cusca sau acvariu.

Dupa 2-3 zile, dupa ce va spalati bine pe maini, puneti o samanta de floarea soarelui in palma si introduceti mana in cusca sau in acvariu si palma in sus. Miscarea trebuie sa fie foarte lenta si de preferat sa faceti asta numai seara.

Hamsterul va asocia aceasta miscare cu primirea rasplatei si usor usor acesta se va urca in palma si fara sa mai puneti seminte in palma.

Cand observati ca hamsterul se urca in palma si cand il scoateti din cusca nu se mai zbate speriat, atunci puteti incepe dresajul.

Pasul 2: Dresajul hamsterului

Daca ati ajuns la nivelul la care hamsterul se urca singur in palma atunci cand introduceti mana in cusca sau acvariu, inseamna ca hamsterul dumneavoastra deja a invatat primul truc din viata sa. Din acest moment puteti sa ii asociati si comanda “Vino” atunci cand se urca.

Cand hamsterul a facut primul sau truc inseamna ca este imblanzit si puteti sa il invatati si alte trucuri.

Un alt truc pe care il puteti invata este sa se ridice in picioare la comanda “Sus”.

Pentru asta atunci cand il tineti in palma, ridicati deasupra capului sau o samanta de floarea soarelui si ii repetati “Sus”. Dupa cateva luni veti constata ca hamsterul se va ridica de cum va auzi comanda “Sus”.

Cand hamsterul a invatat si noul truc incepeti sa-i dati rasplata dupa ce face trucul.

Rasplata este foarte importanta in dresajul hamsterului, iar semintele de floarea soarelui dau cele mai bune rezultate in dresajul hamsterilor.

Dupa ce hamsterul a invatat si cel de-al doilea truc, folosindu-ne tot de samanta de floarea soarelui il puteti invata trucuri mai complexe precum rostogolirea.

Puneti o samanta de floarea soarelui pe spatele acestuia, iar hamsterul va incerca sa o obtina. Astfel va incepe sa exerseze si rostogolirea.

Va uram succes !

In acest articol veti gasi informatii despre cum sa iti dresezi hamsterul, dresaj hamsteri, cum sa iti imblanzesti hamsterul, cum sa inveti un hamster sa faca diverse trucuri.

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *