Afla cum se prepara o ciorba de burta

Ciorba de burta “a la Dan”

 

Ingrediente (pentru 10 portii):

  • Burta (prefiarta, fideluta) 2 kg
  • 3 morcovi
  • 1 telina
  • 2 buc pastarnac
  • smantana 800g
  • 5 oua
  • ulei, otet, sare, piper boabe, foi dafin

Mod preparare:

Puneti la fiert apa (5 L) impreuna cu 2 morcovi taiati in doua, telina si pastarnacul. Adaugati boabe de piper, 2-3 foi de dafin si sare. Lasati la fiert cat este nevoie, incercand in permanenta bucatele de burta. Daca strangeti in degete o bucatica de burta si se rupe, atunci e gata fiarta.

Dupa fierbere, strecurati zeama. Burta o clatiti la jet de apa si alegeti legumele, foile de dafin si boabele de piper. Zeama o tineti la flacara mica fierbinte.

Dresul. Intr-un bol de 3-4 L turnati smantana si 5 galbenusuri de ou. Amestecati cu un tel pana la omogenizare. Dupa omogenizare, turnati cu un polonic din supa fierbinte peste amestecul de smantana cu ou, amestecand cu telul in permanenta. Secretul e sa turnati usor, sa nu va grabiti. Turnati pana ati depasit jumatate din cantitatea de supa si temperatura ajunge aproximativ egala in cele doua recipiente. Dupa ce ati ajuns in acest punct, puteti turna compozitia dreasa inapoi in oala si amestecati. Greul a trecut insa ciorba nu este dreasa gata. Urmeaza adaosul de otet insa aici fiecare cu gustul lui. Puneti cate putin si verificati.

Morcovul ramas, il curatati si il dati pe razatoarea mica. Intr-o tigaie incingeti 150-200ml de ulei si adaugati razatura de morcov. Caliti pana cand morcovul este rumen si uleiul portocaliu. Luati o sita de ceai si strecurati uleiul de morcov, apoi il adaugati in oala, pana cand toata suprafata este acoperita. In restaurante se numeste “fata de ciorba”.

Acum puteti adauga si burta, mai dati un clocot de 2-3 minute, si daca ati potrivit gustul de sare si otet, atunci minunea e gata.

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *